O conferință ludică despre lumea filmului românesc. O întâlnire între prieteni vechi care abia așteaptă să depene amintiri de pe platourile de filmare. Un roundtable cu trei artiști care răspund întrebărilor provocatoare din bolul de sticlă. Ceva ce nu trebuie ratat. Sau toate la un loc. Vom vedea ce va fi. Sâmbătă, 20 noiembrie, de la 15:00. Până atunci, vă facem cunoștință cu cei trei invitați: Andi Vasluianu, Mihaela Sîrbu și Iulia Rugină.
- This event has passed.
FILM QUIZ BOWL
Când eram în anul IV la facultate, mi-am zis: mi-ar plăcea să fiu actor cu un singur scop. Când zic o replică, când joc ceva, un spectator s-ar putea să aibă o revelație în sală. Se duce acasă cu revelația asta, se schimbă niște lucruri în bine și ajunge în Rai și-i povestește în Dumnezeu că de la momentul ăla s-a schimbat. E pueril, eram puștan, dar chestia asta nu e departe de adevărata mea dorință. Eu cred că ăsta e rolul actorului, al artei: să miște în tine, să te impresioneze, cum eu însumi mă impresionez în fața oamenilor talentați.
ANDI VASLUIANU
actor
Andi Vasluianu este actor de teatru și de film. S-a născut în București, pe 23 iunie 1974. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1999 și a debutat în film încă din 1997, în scurtmetrajul La amiază, regizat de Cătălin Mitulescu. A jucat în peste 40 de filme, dintre care cele mai notabile roluri le-a realizat în Milionari de weekend (2004, regia Cătălin Saizescu), Hîrtia va fi albastră (2006, regia Radu Muntean) și Despre oameni și melci (2012, regia Tudor Giurgiu). În 2007 a câștigat Premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar. Pe Andi Vasluianu îl puteți vedea și în scurtmetrajul Carinei Dașoveanu, Prin oraș circulă scurte povești de dragoste, disponibil pe site-ul festivalului duminică, 21 noiembrie 2021, de la ora 13:00.
Primul rol serios a fost atunci când jucam la Teatrul Studențesc Podul. Atunci am jucat prima dată pe scenă sub îndrumarea unui regizor profesionist. Nu mai era teatru de liceu, era muncă serioasă, adevărată. Apoi, în vara de dinainte de facultate, mulți dintre studenții de la Teatrul Studențesc Podul au intrat în Trilogia lui Andrei Șerban. Și am jucat pentru prima dată la Teatrul Național. Am avut parte de turnee internaționale. A fost foarte fain.
MIHAELA SÎRBU
actriță
Mihaela Sîrbu este actriță de teatru și film. S-a născut în București, pe 7 august 1971. Este absolventă a Universitatății Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și predă actorie în cadrul Facultății de Teatru a aceleiași universități. În 1996 a fondat Teatru fără frontiere, una dintre primele companii independente de teatru din România. A jucat în peste 30 de filme, dintre care cele mai notabile roluri le-a realizat în Tatăl fantomă (2011, regia Lucian Georgescu) Toată lumea din familia noastră (2012, regia Radu Jude), Aferim! (2014, regia Radu Jude) și Doar cu buletinul la Paris (2015, regia Șerban Marinescu). În 2020 s-a alăturat echipei serialului Unorthodox, în rolul doamnei Cohen. Este câștigătoare a două Premii Gopo, a unui Premiu UCIN și a unui premiu pentru interpretare feminină oferit în cadrul Festivalului Entrevues din Belfort, Franța.
Dacă ajungi de la o vârstă foarte mică să fii în centrul atenției, echilibrul și veridicul se pot altera. Actoria nu este glamour, multă lume crede că actoria înseamnă covor roșu, haine frumoase și premieră. În realitate, înseamnă foarte multă muncă și bântuială, tu cu tine și foarte multă căutare.
IULIA RUGINĂ
scenaristă și regizoare de film
Născută în 1982, Iulia Rugină a absolvit în 2006 secția de regie de film și televiziune din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale București, un master în regie de film în 2010, iar în 2020 a finalizat un doctorat în cinematografie în cadrul aceleiași facultăți. A scris și regizat 12 scurt metraje și trei lung metraje, printre care Captivi de Crăciun (2010), Love Building (2013), Să mori de dragoste rănită (2014), Breaking News (2016). În 2018 a debutat în regie de teatru cu spectacolul multimedia Neverland, al cărui text îl și semnează. În 2020 a regizat șase din cele 8 episoade ale serialului HBO Ruxx. În 2006 a înființat, alături de Ana Agopian și Oana Răsuceanu, Asociația Culturală Control N, ce are ca scop educația cinematografică și sprijinirea tinerelor talente în zona artelor performative. A fost activ implicată în educația cinematografică din postura de project manager și trainer în diverse proiecte în România și în afara ei. A lucrat, în cei 15 ani de carieră, cu neprofesioniști, copii, categorii defavorizate, minorități etnice, deținuți și dependenți de droguri. În prezent e în post-producție cu primul său film documentar, continuându-și cariera didactică pe post de lector universitar la catedra de Scenaristică a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale.
EXPLOREAZĂ TOATE SECȚIUNILE FESTIVALULUI
Toate evenimentele ediției din 2021 sunt gratuite și la doar un click distanță. 12 spectacole de teatru tânăr, 8 scurtmetraje realizate de tineri cineaști, 3 lungmetraje din filmografia actorului Șerban Ionescu, două conferințe despre teatru și film și încă pe atâtea surprize…
VIZIONEAZĂ
opt dintre cele mai recente scurtmetraje românești și pătrunde în universul creator al tinerilor cineaști. Alexandru Pintică, Lucia Chicoș, Andrei Redinciuc, Teona Galgoțiu, Theodor Ioniță, Alma Buhagiar, Andrei Olănescu și Carina Dașoveanu te invită să descoperi temele de care ei sunt atrași și problemele pe care le observă în societate și le chestionează cu mijloacele celei de-a șaptea arte.
URMĂREȘTE
apoi dialogul dintre Andi Vasluianu, Iulia Rugină și Mihaela Sîrbu și află ce răspunsuri oferă ei la FILM QUIZ BOWL. După ce ți-ai luat porția de râs și de plâns despre industria cinematografică din România și ai reflectat asupra ideilor expuse de invitații noștri,
FĂ-ȚI NIȘTE POPCORN ȘI RELAXEAZĂ-TE:
e timpul să vezi trei filme impresionante cu actorul Șerban Ionescu în roluri principale. Iar dacă ești student la film sau debutant, nu uita să te înscrii la atelierul de cinematografie susținut de Bogdan George Apetri.
BUCURĂ-TE
de toate aceste evenimente gratuite din confortul propriei locuințe și exprimă-ți părerea despre tot ce ai văzut.
ȘI URMĂREȘTE-NE ȘI PE YOUTUBE!